23-24 martie 2016

EVENIMENTELE THINK FOOD

Locaţii: Impact Hub, Bacania Veche – The Charity Shop
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DESPRE EVENIMENTELE THINK FOOD

Evenimentele ThinkFood reprezintă o platformă care angrenează în dezbateri şi conversaţii consumatorul şi stakeholderii relevanţi din lanţul trofic alimentar, pentru a oferi informaţii şi perspective actuale, complexe sau doar neaşteptate asupra alimentelor şi alimentaţiei.

CONFERINŢA THINKFOOD ”PE ROMÂNEŞTE” - 23 Martie

  • Vom discuta despre dictatura alimentului românesc între hipsterie urbană, identitate naţională şi strategie de marcom, despre lanţul trofic al ”produsului românesc” de la producţie,  colectare, desfacere, finanţare si comunicare, despre iniţiative legislative,  perspective identitare şi antreprenorialul în agribusiness.

  • 9:00 9:30

    Înregistrare si Welcome coffee

  • 9:30 11:00

    Alimentul românesc între agonie şi extaz. Avem un trend, cum îl gestionăm?

    • Cine hrăneşte România – strategii şi politici alimentare
    • Dictatura alimentului naţional & tradiţional: de la hipsterie urbană, la căutarea identităţii naţionale şi strategii de marketing
    • Probleme şi soluţii pentru un lanţ trofic sănatos al produsului alimentar românesc: producţie, colectare, desfacere, marketing – perspectivele producătorilor locali, ale marilor reţele comerciale şi beneficiarilor de materii prime alimentare româneşti (asigurarea preţului corect, a cantitaţii şi calităţii). 
    • Reglementările ”localului”: avem nevoie de iniţiative legislative specifice?
    • Românesc / tradiţional / local / regional
    • Epopeea materiei prime româneşti pentru brandurile alimentare.
  • Liliana Munteanu

    Moderator:

    Liliana Munteanu

    Director Point Connections

  • Simona Man
    Simona Man

    Simona Man

    Secretar de stat – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

    Florin Dumitrescu
    Florin Dumitrescu

    Florin Dumitrescu

    consumator, publicitar şi antropolog

    Florin Căpăţână
    Florin Căpăţână

    Florin Căpăţână

    Vicepreşedinte, Director Relaţii instituţionale şi dezvoltare durabilă, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale

    Valeriu Steriu
    Valeriu Steriu

    Valeriu Steriu

    Vicepresedinte, Comisia de Agricultura, Camera Deputatilor

    George Căţean
    George Căţean

    George Căţean

    co-proprietar Ferma Căţean

    Reprezentanţi companii alimentare, reţele comerciale
    Reprezentanţi companii alimentare, reţele comerciale

    Reprezentanţi companii alimentare, reţele comerciale

    Peter Hurley
    Peter Hurley

    Peter Hurley

    Asociatia Interculturala de Traditii, fondator

  • 11:00 11:15

    Coffee break

  • 11:15 12:45

    Ce punem pe masă? Strategia de încurajare a antreprenoriatului în industriile lanţului trofic alimentar (from farm to fork). Vulnerabilităţi şi soluţii. Cum împăcăm şi capra şi varza: profitabilitate, relevanţă pentru consumator, sustenabilitate

    • Oportunităţi şi direcţii strategice pentru creşterea prezenţei alimentelor româneşti în reţelele de distribuţie. Analiză, argumente şi soluţii ”from farm to fork” în viziunea Romanian Business Leaders
    • Politici fiscale şi acces la finanţare
    • Asocierea agricolă – ce am greşit / ce am reuşit
    • Antreprenoriatul agro - alimentar – studii de caz (viziune, acces la finanţare şi piaţă de desfacere)
    • România micilor producători – dezvoltarea lanţurilor alimentare scurte; de la consumator la consum – actor; dimensiunea economică, socială şi etică a consumului
    • Exerciţii de marketing cu gust românesc
  • Liliana Munteanu

    Moderator:

    Liliana Munteanu

    Director Point Connections

  • Claudiu Vrînceanu
    Claudiu Vrînceanu

    Claudiu Vrînceanu

    Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri

    Alexandra Toderiţă
    Alexandra Toderiţă

    Alexandra Toderiţă

    coordonator proiect, Centrul Român pentru Politici Europene

    Domnica Macri
    Domnica Macri

    Domnica Macri

    Managing Editor, National Geographic Romania

    Marius Tudosiei
    Marius Tudosiei

    Marius Tudosiei

    antreprenor, proprietar Băcănia Veche

    Reprezentanti producători şi retaileri
    Reprezentanti producători şi retaileri

    Reprezentanti producători şi retaileri

    Reprezentant industrie advertising
    Reprezentant industrie advertising

    Reprezentant industrie advertising

    Dana Sintejudean
    Dana Sintejudean

    Dana Sintejudean

    Commercial&Public Affairs Director, Edenred

  • 12:45 13:00

    Coffee break

  • 13:00 14:30

    Conversaţiile ThinkFood

    Perspective insolite asupra raporturilor noastre cu hrana şi alimentaţia, prin abordări neconvenţionale şi viziuni ”out of the box”. Un caleidoscop de teme şi personalităţi, o viziune complexă despre hrană, despre tine şi lumea înconjurătoare. Un ospăţ de idei.
  • Liliana Munteanu

    Moderator:

    Liliana Munteanu

    Director Point Connections

  • De ce a devenit traditia valoare adaugata

    Vintilă Mihăilescu

    Panelist:

    Vintilă Mihăilescu

    Profesor Universitar, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)

  • ADN si alimentatie

    Larisa Petrini

    Panelist:

    Larisa Petrini

    healthcoach

  • Metropola, suburbiile si mancarea

    Tiberiu Cazacioc

    Panelist:

    Tiberiu Cazacioc

    consultant comunicare, Mişcarea Slow Food

  • Delta Dunarii si antreprenoriatul cu gust

    Teodor Frolu

    Panelist:

    Teodor Frolu

    arhitect şi antreprenor

  • Universuri afective japoneze, ritual și Washoku cu gust umami

    Ichiro Yuki

    Panelist:

    Ichiro Yuki

    proprietar restaurant

THINKFOOD CHARITY DINNER - 24 Martie

  • 19:00 21:00

    Bacania Veche – The Charity Shop

  • SPRIJINIM INIŢIATIVA ”O MASA CALDĂ”



    CE ESTE PROIECTUL ”O MASA CALDĂ”:

    Ideea de a oferi o masă caldă pentru oamenii săraci i-a venit Cosminei Paul în iarna 2013. Ea lucra ca lector universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice, la Babeş-Bolyai, Cluj. Pe 1 iunie 2013, în Piaţa Muzeului din Cluj, Cosmina şi prietenii ei au oferit prima masă caldă pentru 50 de personae. De atunci şi până acum, ideea s-a răspândit şi ”O Masă Caldă” se găseşte acum în 5 cantine sociale din Bucureşti, Cluj şi Bistriţa. În ultimii 2 ani au reuşit să servească 22.770 de mese entru persoane dezavantajate social.

    CUM PUTEM SPRIJINI:

    ThinkFood organizează o cină caritabilă. Pentru că tema acestei ediţii este ”Pe româneşte”, evenimentul va avea loc intr-o locaţie cu specific naţional reinterpretat (Bacania Veche – The Charity Shop). Marius Tudosiei, proprietarul Bacania Veche, va gati pentru participanti mai multe feluri de mancare romanesti. Vom mânca, vom asculta muzică şi vom sta de vorbă cu oficialul Ministerului Agriculturii şi cu iniţiatoarea proiectului. La final, banii proveniţi din vinderea biletelor, ca şi cei proveniţi din licitarea meniului ”semnat” de oficialul Ministerului, se vor duce către ”O MASA CALDĂ”.

EVENIMENTELE THINK FOOD
23-24 martie 2016
Impact Hub, Bacania Veche – The Charity Shop

Aici ai ocazia să asculţi speakeri valoroşi şi să interacţionezi cu ei, să afli informaţii şi perspective actuale, complexe sau doar neaşteptate asupra alimentelor şi alimentaţiei moderne, să-ţi promovezi punctele de vedere, să găseşti surse de inspiraţie şi motivaţii pentru schimbări.